Sunday, January 14, 2007

Vnitřnosti

Jsou kvalitními zdroji živin, ale musejí se zkrmovat opatrně – vysoký obsah kolagenu (neplnohodnotná, těžko stravitelná bílkovina), možný obsah těžkých kovů a cizorodých látek , zkrmovat vždy vařené
Srdce – je velmi kvalitní, prakticky se rovná masu, může obsahovat více tuku
Ledviny, játra – velmi kvalitní, ale nebezpečí reziduí léčiv a chemikálií, těžkých kovů
Slezina – zkrmovat opatrně, vyvolává průjmy
Plíce – menší výživná hodnota
Chrupavky – dobrý zdroj minerálií
Kosti – zdroj Ca a P, při zkrmování s masem vyrovnávají nepříznivý poměr Ca : P
Nejlepší – měkké kosti z mladých zvířat, nevhodné – tvrdé a lámavé kosti králíků a drůbeže, předávkování kostí může vyvolat zácpu

Labels: